Mama & Zwanger

Zwangerschap: week 5 en 6

Het is 29 juli en wij zijn in Frankrijk. Ik krijg een appje van Ioni. Ze stuurt mij een foto van een zwangerschapstest. Ik dacht, he een herinnering maar nee.. Ze is zwanger! Super leuk! En opeens bedenk ik me dat er een grote kans is dat ik een week later ook mag testen. Het zou toch niet? Wat nou als ik ook zwanger ben, dan zijn wij bijna tegelijk!

Op 5 augustus kopen we twee testen en op 6 augustus heb ik de eer om recht op een sticky te plassen. Dat gaat niet zonder slag van stoten maar hé, het is mij gelukt! En nu wachten. Langzaam zie ik de vloeistof zich verplaatsen maar echt een plus komt er niet. Tis meer een horizontale streep dan echt een plus. Jammer, niet zwanger! Toch twijfelt mijn man wat hij zit wel een beetje een verticale streep en volgens de beschrijving is een beetje streep gewoon dikke mik. Ik stuur een bericht naar Ioni met de mededeling dat ik ook heb getest maar dat het helaas negatief is. Ik was beetje aan het mopperen dat ik niet ongesteld was geworden en dat wel mocht komen. Want, wat een mindfuck is dit zeg! Ik besloot haar de foto te appen met de tekst.

‘Dat is positief hoor.’.

What. Ja streepje is streepje. Toch vertrouwde ik het niet want ik vond het meer een opgedroogd streepje dus adviseerde ze mij om de volgende dag weer te testen. Tuurlijk, ik pis nog wel een keer op een sticky!

Ondertussen stuurde ik dit gifje. Me wanneer ik aan het wachten ben om ongesteld te worden.

Inmiddels was ik 3 dagen overtijd, klinkt alsof er een pak melk aan het verzuren was. Maar nog steeds verwachtte ik een bloedbad. Inmiddels had ik ook buikkramp dus, ondanks dat ik nooit overtijd ben, dacht ik wel dat het zou komen. En chagrijnig dat ik was. Echt, top combi! Ondertussen kreeg ik de vraag van Ioni: En? met deze gif. Gotta to love Ioni.

Maar again, niks.

Ik besloot toch te gaan testen. Hé, miss ongeduldig! En weer vond ik het geen duidelijke streep. Bij mijn dochter was het BOEM. Een dikke vette plus. Maar hier? Ik stuurde het op naar Ioni en zei kwam met het antwoord. DAT IS EEN PLUS.

Het maakt niet uit hoe vaag het is, een plus is een plus. Je bent gewoon zwanger! Nog steeds geloofde ik het niet haha. Dus ik besloot WEER te gaan testen de volgende dag maar dan in de ochtend. Eigenwijs, jep!

Ik kocht een Etos zwangerschapstest en de volgende ochtend testte ik. Jongens, die kwam niet eens in de buurt van een streep! Nog steeds niet ongesteld maar de zekerheid dat ik zwanger ben.. ook niet. Omdat ik Etos niet vertrouwde, pakte ik weer een test en daar kwam wel weer een mini plus uit. Zo freaking irritant dit! Voor mijn gevoel was ik half zwanger. Kan dat? Ja, vind ik wel.

En toen ging ik googlen. Kids, DON’T.

Ik deed het toch. Ik las dat je hormonen per dag groeien. In zowel praktijk als theorie moet de zwangerschapstest steeds duidelijker zijn. Als dat niet het geval is, dan kan je rekenen op een miskraam. Daarbij had ik ook nog eens kramp dus ik geloofde daar wel in. Hoe graag ik dit kindje ook wilde, het was blijkbaar niet ons moment. Dat vertelde ik mezelf. Ik besloot pas maandag (wanneer ik 1 week overtijd zou zijn ) weer te gaan testen.

Maar mijn naam is miss ongeduldig dus testte ik weer op zaterdag. En die werd ineens iets duidelijker. Maar nog steeds vaag. Ik besloot de verloskundige te bellen met uitleg. Zij kwam meteen tot conclusie dat ik zwanger ben. Mits ik geen heldere bloedverlies krijg. Zou het dan toch?

Omdat ik toch twijfelde (worden jullie al gek?) testte ik nog een keer op maandag. En die? Die gaf eindelijk een dikke plus! Laat de zwangerschap maar beginnen!

P.s omdat mijn verhaal zoooo lang was heb ik deze even in 2 weken gedeeld. De andere zullen van week 7 t/m 10 zijn en van 11 t/m 15.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Annemerel 29 oktober 2019 at 18:00

    GEFELICITEERD!!!

  • Reply Lin 7 november 2019 at 10:04

    Yay, mooi nieuws! Kijk uit naar de updates.

  • Leave a Reply