Mama & Zwanger

zwangerschap: week 30 & 31

En dan hoef je nog maar 10 weken, of 9 of 8. Want als ik onze vorige gynaecoloog moet geloven, word ik ingeleid in week 38 of 39 want kind is te groot. Dat is wat hij letterlijk zei. De kans op schouderfractuur, scheuren van alle kanten enz is namelijk groot. Fijn zo’n gesprek. Gelukkig had ik in week 30 nog een gesprek met mijn verloskundige over de bevalling. Tijd voor wat vragen!

Week 30

Week 30 vloog zowat voorbij. Vrijdags gingen we uit eten met het werk van mijn man. Bij een japanse restaurant waar ze, jep, rauwe vis en bijna rauwe vlees hebben. Heel veel mocht ik niet of mocht ik wel maar dan moest alles doorbakken. Nu eten wij sinds begin februari eigenlijk namelijk weinig tot geen vlees. Vis nog wel zo af en toe maar een doorgebakken zalm vind ik niks aan. Wat ik die avond gegeten heb? Vooral verse sushi gemaakt van avocado en komkommer. Fit girl hier jongens! En zo val ik wel af haha. Goed. Verder was het gezellig en heb ik me vermaakt met een lekker toetje.

De dinsdag had ik een gesprek met mijn verloskundige. Ik ben wel onder controle in het ziekenhuis maar ik mag nog wel naar de verloskundige voor simpele controles en praten over hoe ik me voel, over de bevalling en wensen. Het gekke was, behalve dat ze het allemaal van mij hebben gehoord, hebben ze helemaal niks meer gehoord van het ziekenhuis. Ze hebben de curves niet gezien, de echo’s niet enz. Daar waren ze op aan het wachten. Lekkere samenwerking dus.

We hebben het over de bevalling gehad. Hoe zie ik het voor me, hoe wil ik het en wat zijn mijn wensen. Ik teken voor een bevalling als bij mijn dochter. Heels huids uitgekomen, fijn en rustige setting. Oké, de rugweeën waren niet nodig maar goed. Maar ik vertelde dus ook dat ik waarschijnlijk, volgens de gynaecoloog van het ziekenhuis, ingeleid ga worden rond de 38 en 39 weken. Wat? zei ze.. Hoezo? Ik vertel alles en toen vertelde ze mij dat dit onzin was. Bij 30 weken kan je nog niet bepalen of je ingeleid moet worden of niet (in sommige gevallen wel maar niet voor een “te groot” kind). Ze zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat ik vooral moest afwachten komende weken wat het kind gaat doen.

Normaal bevallen. Enigszins wil ik dat maar ergens vind ik het wel eng omdat ik niet weet hoe dat is, normaal bevallen. Maar ik laat het over me heen komen en ik zie wel. ZennIA.

Week 31

Dus nu is het een beetje uitzitten. Ik kon helaas 2 dagen niet werken ivm buikgriep en ik besloot ook dat ik ging vragen om ander soort werk of in ieder geval andere werktijden. Ik moet namelijk 3x per week om 4 uur opstaan om om 5 uur te gaan werken. Het is een veel-staan werk en ik til nog steeds kratten van +20-25 kilo (zo’n 40 tot 60 kratten in 5 uur) en dat is fysiek gewoon te zwaar. Gelukkig hebben ze ingestemd dat ik de laatste 2 weken van mijn verlof (YEAH), om 8 uur mag beginnen en computerwerk mag doen. Daar ben ik blij om.

Ik hoef dus nog maar 2 weken te werken. Ik ga inderdaad bij 33 weken al met verlof. Officieel met 34 weken maar ik had zoveel vrije uren over dat ik een paar dagen vrij heb genomen zodat 27 feb mijn laatste werkdag is voor mijn verlof. Heel eerlijk? Zin in!

Verder gaat het goed met mij maar ik stress de pannen wel uit nu. Ik voel me rusteloos, opgejaagd en out of controle. Dit allemaal puur vanwege het feit of we wel of niet gaan verhuizen. Ik wil zo graag verhuizen, weg uit dit huis, uit deze omgeving maar ik wil ook weten waar ik aan toe ben. Ik heb de drang om de kamers klaar te maken. Alles van Co ligt in dozen, tassen omdat we ze nergens kunnen installeren. Of ja kan wel maar dan moeten veranderingen gaan maken in de kamers maar ja, waar gaat wie slapen? Voordat we grote verhuizing binnenhuis gaan doen en complete metamorfose wil ik weten waar we aan toe zijn. Dus nog even wachten, helaas. Als het goed is weet ik wanneer ik 36!!! weken ben meer. Duimen jullie mee?

Previous Post

No Comments

Leave a Reply