Mama & Zwanger

ZWANGERSCHAP: week 22 t/m 25

Goed, week 22 t/m 25. Weken waarin vooral veel feestdagen waren. Wie mij kent weet dat ik van lekker eten hou. Ik hou van een goed glas wijn of champagne, vooral rondom de feestdagen. Ik hou van de foi gras die mijn vader zelf maakt of die heerlijke verse rillettes. Verse zalm of heerlijk vers vlees dat saignant is. Well guess wat, dat mag je als zwangere allemaal niet hebben. The joy. Maar laten we vooral even per week bekijken.

Week 22

Geen bijzondere week want het was vooral een week waarin ik veel werkte en opzoek was naar cadeaus voor kerst. Ik had tussendoor een controle bij de verloskundige waarin weer alles werd afgevinkt als: goed. Het voelt altijd alsof ik door een keuringsdienst moet gaan. En het was een week dat we veel moesten regelen (vooral papierwerk) voor het huisproject. Hier later over meer (volgens mij is dit de tweede keer dat ik het zeg maar ik moet het wel spannend houden natuurlijk). Goed, cadeaus in tha pocket! Ondertussen kreeg ik de 485ste keer een keelontsteking in 2019. Guess what, als zwangere mag je ook weer niks in nemen. Ja, zout gorgelen. Lekker joh!

Week 23

Week voor kerst en dat betekend heel veel werken. Mijn stem was inmiddels verdwenen, rust in huis! Ik ging ook de kinkhoestprik halen. Dat was vanaf die week gratis en wanneer je 22 weken bent, dan kan je dat aanvragen. Zo bescherm je je kind vanaf dag 1 daar tegen. Ik ben dus pro vaccinaties. Ja, eerlijk is eerlijk, ik heb geen wetenschappelijke artikelen gelezen over vaccinaties en nee ik geloof er niet in dat er stoffen in zitten waardoor je je kind dingen toe dient dat gevaarlijk kan zijn. Er is genoeg bewijs dat kinderen ook ziektes meedragen en het kunnen overdragen. Ook als je gevaccineerd bent maar als een kind op de kinderopvang niet ingeent is en hij of zij is drager en er komt een kind van 3 maanden op de kinderdagverblijf die nog niet mag ingeent worden en wel deze ziekte krijgt.. Serieus?

Maar goed, dat is mijn mening. Ik respecteer ook andere mensen z’n mening maar ik ga hier niet over in discussie. Mijn kinderen zijn en worden ingeënt/gevaccineerd.

De maandag, 23 december, vertrokken we naar Frankrijk nadat ik gewerkt had en dinsdag 24ste vierde we kerst en mijn maagzuur was on point!

Week 25

Ik speel een beetje vals want 24 december was nog in mijn 24ste week. Op kerstavond aten wij bij mijn vader. Nu had ie gelukkig als hoofdgerecht een gerecht gemaakt dat meer dan 6-8 uur gekookt moest worden dus dat kon ik gewoon op eten. Het was alleen een beetje jammer dat hij verse foi gras had gemaakt. Gezond is het niet maar oh zo lekker! Ik baalde enorm. Fun fact. Vorige keer met Aline heb ik gezegd: ik word of ben de volgende keer niet meer zwanger tijdens kerst en nieuwjaar. Nou.. timing he! Andere news flash over het eten… sinds begin feb eten we bijna geen tot geen vlees mee. HAHA. De ironie. Ik denk dat 2018 de laatste keer was dat ik foi gras heb gegeten en zal eten…

Kerst ging verder goed en gezellig. Behalve dat Aline een buikgriepje had. En dan wil ze alleen maar bij mij liggen of bij haar vader maar dit keer was het echt alleen mama. Een kind op je buik terwijl er een in je buik probeert te ontsnappen of een wasmachine na doet of het ander kind weg probeert te schoppen is ver van ideaal maar stiekem wel heerlijk. Dat je kind ziek is, is het zo zielig en sneu maar dat zijn wel de knuffelmomenten. En de wasmomenten.

31 december vierde we oud/nieuw bij vrienden. Ik had uit Frankrijk alcoholvrije champagne gekocht dat best wel goed te doen was. Hij was best droog (voor wat droog is in alcoholvrije begrippen). In Frankrijk heb je serieus echt meters met alcoholvrije champagne en dat is niet eens kinderchampagne! Tja je moet het soms toch een beetje faken he!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply