Mama & Zwanger

Zwangerschap: week 20

Nou, daar zitten we dan. Al op de helft van een zwangerschap. De meeste zwangere hebben al een medische echo gehad. Ik niet en ik vertel zo waarom nog niet. Verder vertel ik hoe mijn, oh zo spannende *kugh* week is geweest!

Waarom heb ik pas wanneer ik 21 weken ben de medische echo? Niet dat het een ramp is. Het heeft puur te maken over het feit dat ze het eerder willen doen omdat je dan bedenk tijd hebt. Ik geloof dat je tot 23 of 24 weken de tijd hebt om te bedenken of je het kindje wil houden of niet na een negatieve medische test. Goed, klinkt allemaal vrij heftig, is het ook maar het is nu eenmaal de regel. Wij zouden dan dus “maar” 2 weken de tijd hebben en dat is vrij weinig. Maar daar gaat deze blog niet over.

De reden waarom ik dan pas medische echo heb is omdat ik perse bij mijn verloskundige de echo wilde maken en er was pas plek op 4 dec. Ik had ook eerder bij diagnostiek U (instantie die het doet) kunnen doen maar ik heb daar slechte ervaring mee met de zwangerschap van mijn dochter. Bij haar kwam ik net de kamer binnen toen de vrouw meteen riep: oh ik weet niet of het gaat lukken bij jou met jou postuur. Geloof me, zo’n medische echo is zenuwslopend, je bent al zenuwachtig en dan krijg je zo’n opmerking. Gelukkig bleek het allemaal goed te zijn (met veel gemopper vanuit haar kant) maar toch ga je twijfelen of ze alles wel goed heeft gezien. Ik wilde dit nooit meer.

Nu hadden we bij de pretecho, bij mijn verloskundige, een hele fijne echoscopist en ze wist van het verleden met diagnostiek U. Ze stelde mij gerust en zei dat ze alles goed kon zien met deze apparaten. Ze zag geen problemen. Dus met goedkeuring van haar, de gynaecoloog en een verloskundige gaven ze akkoord voor de echo bij 21 weken.

Met vertrouwen ging met 20 weken door. Kom maar op met de medische echo (later over meer in mijn volgende blog).

Verder regelde ik mij zwangerschapsverlof en hij was meteen goedgekeurd. Dat kunnen we mooi afvinken en het aftellen is begonnen (ook al duurt het nog even haha). Ik ging ook op koffiedate met twee mede interieurontwerpers die ik heb leren kennen op Nia academie. Ze wonen in de buurt en eens in de zoveel tijd gaan we koffie drinken. Ja, zelfs ik dronk koffie. Al was dat een latte want een normale kan ik nog steeds niet hebben haha!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply