Mama & Zwanger

Zwangerschap: week 19

Nog maar een week en dan zit ik weer op de helft! De week was een wat rumoerige en drukke week. Er werd gewerkt en ik voelde een verkoudheid opkomen. Tot en met vrijdag ging alles goed. Vrijdag sliep ik alleen thuis wat wel weer even wennen was. Maar vanaf zaterdag gebeurde er iets!

Ik zat/lag op de bank en ineens voelde ik iets. Ik herkende het van bij mijn dochter. Een soort van binnenlijke stomp! Zo dat was lang geleden maar het voelde goed. Ik vond het fijn en het enige wat ik kon zeggen was: kom maar kleine! Laat je elke dag maar voelen nu. Het voelen van schopjes voelt toch als iets van controle. Controle dat er leven zit in mijn buik. Klinkt misschien raar hoor. Maar die interactie is heerlijk. Ook al kan je het nog niet delen met je man of kind. Het voelt als iets tussen mij en onze zoon. Maar het is nog heel zachtjes want ja: kind is nog heel klein en mijn placenta zit voor.

Zondag aten we met mijn moeder bij een italiaanse tent. Ik vind dat toch wel een ding. Uiteten als je zwanger bent. Ik hou van lekker eten, ik hou van dingen uitproberen maar toch heb je als zwangere minder keus dan je verwacht. Thuis eten we niet heel veel vlees meer maar in een restaurant vind ik wel lekker om een lekker stuk vlees te eten maar ik vind het gewoon zonde om te vragen of ze het door willen bakken/grillen. Veel vissoorten mag ik wel maar je zal dan net zien dat je net die ene niet mag waar je zin in hebt (zalm, tonijn). Qua alcohol heb ik sowieso geen moeite mee. Ik drink gewoon wat fris maar dit keer hadden ze Leffe blond 0,0%. Toch wel lekker dan alleen maar spa blauw (want ja spa rood is weer maagzuur *zucht*). Maar het was een geslaagde avond.

Verder heb ik eigenlijk niks te melden. Saai zo..

Oh wacht, jawel! Ik kan er niet heel veel over kwijt maar we zijn bezig met een project om te gaan verhuizen. Helaas is kopen voor ons nog geen optie maar we zouden, op papier, in aanmerking kunnen kopen voor een andere huurwoning dat eind dit jaar/begin volgend jaar gebouwd gaat worden. In alle opzichten (op de tuin na) gaan we daarmee 300 stappen vooruit. Iets groter, open keuken, zolder met vaste trap maar wat vooral belangrijk is, is dat het een duurzame wijk wordt. Geen race met auto’s voor de deur. Kind vriendelijk, gasloos en zonnepanelen. Ze willen daar echt gezinnen dus we maken kans maar we moeten naast papieren inleveren ook een goede ambitie/motivatiebrief schrijven. Daar zijn we mee bezig wat dus ook inhoud dat alles wat we hier in huis wilde doen nu even stop gezet wordt haha! Dus, duimen jullie komende maanden even mee? Thanks!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply