Mama & Zwanger

Zwangerschap: week 17 & 18

Tja ik zou eigenlijk apart doen maar zo boeiend zijn mijn zwangere weken niet. Ook niet mijn niet-zwangere weken maar dat ter zijde. Goed, in week 16 hebben wij ontdekt dat we een jongen krijgen. De verbazing is veranderd in blijheid. Meteen ook wel hoor, maar het is even wennen als je echt van overtuigd was dat je een meisje krijgt. Maar ik kan niet wachten om Co (zo noemen we hem nu) te ontmoeten. Maar hij mag nog wel even blijven zitten natuurlijk!

Week 17

Nou ja, in week 17 is niet heel veel gebeurd. Ik sport nog steeds, ik loop nu ook 1x per week hard. Alles groeit zoals het hoort. Ik heb wel meer last van bandenpijn merk ik. Vooral omdat ik vaak vergeet dat ik zwanger ben. Mijn gewone broeken kan ik niet meer aan, daarvoor is mijn buik toch wel wat te groot. Langzaam veranderd mijn buik in een babybuik ipv vette buik. Ik voel de kleine nog niet maar dat schijnt vrij normaal te zijn als je placenta voor ligt. Bij mijn dochter voelde ik haar pas in week 18.

Week 18

Week 18 was een regelweek. Zo heb ik eindelijk de kraamzorg officieel geregeld. Het was al soort van geregeld maar moest nog papieren terug sturen. Oeps. Verder hebben we de basisschool ook geregeld. Of ja, ook daarvan moeten we papieren inleveren. Maar ze gaat naar de school waar ze nu ook op de kdv zit. Dicht bij huis en we zijn tevreden over hoe het daar gaat. Het sluit goed aan bij onze wensen.

Ik had in mijn 18de week ook een extra controle omdat het anders te lang zou duren voordat ik een controle heb. Er zou namelijk 5 weken tussen zitten (op de pretecho na dan). De verloskundige had namelijk verwacht dat ik eerder de 20weken echo zou hebben. Maar een extra controle om het hartje te luisteren mij te controleren is nooit verkeerd. Alles klonk goed en het hartje was net een technobeat.

Inmiddels hebben we ook een naam voor Co. Een franse naam die ook in nederland goed uit te spreken is. Het komt niet meer veel voor maar we vinden het vooral bij ons en bij de naam van onze dochter passen. Ik vind het vrij klassiek maar dat vind niet iedereen haha. De meeste waren meteen enthousiast over de naam en sommige moesten het even laten bezinken. Overigens weten alleen onze ouders en mijn oma het. Mijn oma is er gek op haha! Wat de naam wordt weten jullie pas na de geboorte ;).

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply