Lifestyle, Sport

Of ik nog hardloop…

… dat moet ik even aan mijn hardloopschoenen vragen. Brb want ik weet niet waar ze liggen. Het antwoord hierop is heel simpel. Nee. Ik loop momenteel niet hard of langzaam. Zonde? Ja! Wil je weer gaan hardlopen? JA! DOE DAN! Ja oké…

Maar zo simpel is het niet. Of ja, eigenlijk wel. Ik moet gewoon gaan. Just do it zoals Nike zegt. Maar dat is het nu net. Ik heb geen doel. Ik heb geen doel in mijn hoofd. Waarom zou ik gaan hardlopen? Waarvoor zou ik hardlopen? Maar diep van binnen weet ik het antwoord wel. Ik zou kunnen gaan hardlopen omdat ik me fijn voel met hardlopen. Ik haal er echt plezier en energie uit maar waarom doe ik het niet? Het antwoord is misschien wel simpeler dan je denkt. Ik doe het niet omdat ik tegenop zie om weer opnieuw te moeten beginnen. Ken je dat? Dat je een mooie tekening inkleurt en alles mooi ingekleurd is en dat je dan net die ene streep over de andere streep tekent en daardoor het gevoel hebt dat je opnieuw moet doen en geen zin meer in hebt? Of dat je een notitieboekje hebt, splinternieuw en dat je dan super mooi schrijft maar na de 3de keer weer die ouderwetse dokters handschrift gebruikt? Of dat je een blog typt wat super lang is en verbinding verbreekt en dat er dus niks is opgeslagen…Goed voorbeeld wel..

Nee, ik zie er gewoon tegenop om weer te moeten beginnen, weer die minuten hardlopen en dan weer wandelen. Ik weet dat het uiteindelijk beter is voor me. Ik weet dat het ook beter is voor mijn conditie maar ik zie daar zo op tegen. Maar eigenlijk moet ik gewoon niet zeiken. Het is niet dat ik dat 1 uur ga doen. In het begin hebben we het over 20 tot max 30 min. Wat is nu 30 min van je leven? Zal ik toch.. moet ik toch?

Ander punt is, WAAR HAAL IK DE TIJD VANDAAN? Alsof je elk uur bezig bent Zélia… Nee dat klopt maar toegegeven, na mijn werk heb ik weinig zin om nog mijn hardloopschoenen aan te trekken. Op dagen dat mijn dochter niet naar de kdv gaat kan ik ook niet gaan. Ja, s’avonds maar dan ga ik dus meestal sporten bij Only She Fitness. Ik moet ook niet teveel willen maar ik wil wel hardlopen. Heerlijk die struggles..

Eerlijk gezegd mis ook inspiratie. Nu ik zelf geen hardloopblog meer heb, weinig mensen volg die hardlopen. De meeste zijn ook gestopt met hardlopen haha. En ik kan ze wel opzoeken, je hoeft maar #running te gebruiken of #runinfluerencer en je ziet 10000 hardlopers. Maar ik merk ook dat ik niet echt gemotiveerd raak van mensen die elke dag hardlopen, die elke dag effe 5 km hardlopen in 25 min. Ik mis mensen zoals ik terwijl de ‘ik’ er niet eens is.. Snap jij het nog?

Goed, moraal van dit verhaal? Hou op mijn zeiken Zélia, als je wil gaan hardlopen dan moet je gaan hardlopen. Doe het dan ook.

Ok.

Is goed.

Even mijn hardloopschoenen weer terug vinden…. jullie horen het wel als ik ben geweest.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply