Salut, c’est moi!

De meeste kunnen mij als Chezzélia, Zélia of misschien zelfs wel van Just Keep Running maar voor wie mij nog niet kent dan, salut! Mijn naam is Zélia en net als vele heb ik ook een stukje op de web weten te bemachtigen. Waarom Chezzélia? Ik zou hier een mooi stuk over kunnen schrijven. Dat ik wil schrijven over het zin van leven. Dat je elke dag iets positiefs moet doen of moet zeggen over jezelf. Dat je negatieve gedachten achterwege moet houden. Dat je elke dag een vrolijke dag moet hebben.

Spoiler alert: het leven is niet altijd mooi. Niet elke dag is het een mooie en vrolijke dag. Maar je moet er zelf wat van maken. Cliché? Jep. Ik ben geen goreo, geen in lifestyle coach of wat dan ook. Dit wordt mijn plekje.

Teleurstellend of niet?

C’est moi!

Nog niet afgehaakt? Mooi! Dan vertel ik graag even in het kort wie ik ben.

  • Ik kom uit Frankrijk maar woon al meer dan 25 jaar in Nederland
  • Samen met mijn man, kind (2 jaar) en hond Noa wonen we in Noord- Brabant (je schijnt het goed te horen en vergeef me als ik typ dat ik ben afgewerkt of ben aangereden.)
  • Ik heb een eigen bedrijf genaamd StudioZL. Ik voorzie particulieren maar ook bedrijven interieuradvies en ontwerpen. Ik maak ook foto’s voor bedrijven om hun bedrijf goed te kunnen profileren online. Officieel mag ik met mijn diploma interieurarchitect noemen maar ik vind dat ik daar nog niet genoeg ervaring in heb, working on it.
  • Naast werken en mijn gezin kan je mij vaak voorbij zien rennen. Ik noem het geen hobby meer. Soms ren ik ook zonder echt te rennen maar dan heb ik waarschijnlijk weer eens iets in mijn hoofd.
  • Ik doe ook iets met krachttraining en zweten.
  • Friends, oh Friends. Ik ken elke aflevering uit mijn hoofd en lach nog steeds om ieder grap. 
  • Vroeger toen ik moest kiezen wat ik wilde worden twijfelde ik tussen interieurarchitect en verpleegster. In diverse testen is uitgekomen dat ik wellicht clinic clown moest worden. Het was altijd 50/50. Ik haat clowns. 
  • Koffie? Riep iemand koffie? Maar een glas champagne of wijn op z’n tijd is lekker. Oh en Omer. 
  • Ik ben altijd te laat met het bestellen van koffie en vaak is het een dag zweten tot de pakketbezorger komt.
  • Mijn droom is om ooit een klein huisje te kunnen kopen met een lap grond. 

Wat kunnen we nu op Chezzelia verwachten?

Tja, wat kan je verwachten? Ik weet het zelf ook nog niet. Het enige wat ik je kan mededelen is dat dit een plekje gaat worden waar ik ongestoord dingen ga vertellen, ga laten zien. Ik hou me heel erg bezig met interieur, sport, boeken probeer te lezen en dat mama zijn van het allerleukste kind iets is om te delen. Helaas, verwacht niet dat ik veel over mijn kind zal bloggen. Haar privacy vind ik belangrijk. Verwacht een overvloed van schrijfsels maar wel altijd persoonlijk. Weet je, een beetje mysterieus is ook wel leuk toch?

Of ik interessant bent, dat is aan jou. This is me. C’est moi Zélia. Mijn hoofd stroomt vol met allemaal ideeën, hersenspinsels en dat wil ik graag met jou delen of als niemand het leest, dan is dit een mooi dagboek. Kom niet hier om een blog te lezen dat perfect Nederlands is geschreven want als Française haal ik nog wel eens wat woorden, gezegdes, spreekwoorden of een d-t uit elkaar. Maar ik ga het proberen op een eerlijke en met humor jou mee te laten genieten van mijn niet zo academische schrijfels

Om deze introductie héérlijk cliché af te sluiten:

Au revoir!