Zwanger

Zwangerschap: Week 25 t/m 28

april 22, 2017

Zo, het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst. Om precies te zijn was ik vorige keer 25 weken zwanger en sinds gisteren tik ik de 29 weken aan. Reden van afwezigheid? Nou, er is weinig gebeurd. Beetje saai dus haha! Pas vanaf week 27 heb ik eigenlijk weer wat te vertellen. Goed, lees mee! 

Week 25 en 26

Tja, weinig hierover te zeggen. We zijn in die weken druk bezig geweest met de babykamer die nog steeds niet af is. Paniek slaat een beetje toe! Ook heb ik weer een controle gehad en dat was goed, we mochten weer het hartje horen die nu heel duidelijk hoorbaar is. Mijn buik groeide in de week ook enorm en blijkbaar heb ik een smalle en hoge baarmoeder. Tenminste iets smalls ;). Energielevel was toen nog wel goed alleen die maagzuur.. Daar ben ik wel onderhand klaar mee haha!

Week 27

Week 27 begon met een bezoekje van de kraamzorg. Jongens, ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken joh en wat zij allemaal gaan doen! Ik vind het zelf een beetje vervelend dat ik kan aangeven of ze de was kunnen doen, huishouden en eten maken. Ik weet dat het een onderdeel is van hun werk maar ik ben niet echt een persoon die graag uit handen geeft en ik vind het heel erg lastig als andere mensen iets voor me doen. Iedereen roept dat ik het echt nodig zal hebben die week maar ik vind het zelf een beetje raar. Beetje zo’n prinsessen gevoel wat ik niet wil. Maar goed, ik ga over een paar weken ook een kind op de wereld zetten. Dat is nogal een dingetje haha!

In dezelfde week, op vrijdag, had ik het “geluk” dat ik een glucose test moest doen. Mega dank aan Ioni die met mij mee is gegaan. Ik was opzich niet zo zenuwachtig voor de test maar ben blij dat ik niet alleen ben gegaan. Wat duurt dat lang zeg! Ik mocht gelijk om 08.15 nuchter gaan bloedprikken en daarna dat vieze drankje drinken. Het is niet dat het mega ranzig is, het is gewoon TE RANZIG voor woorden. Wat een suikerbom krijg je binnen. Ik voelde gedurende 2 uur mijn lichaam veranderen op verschillende manieren. Dat voelde zo raar aan! Ik ontdekte toen pas wat suiker met je doet. Van hyper tot afterdiner dip. Daarbij ging hummeltje ook nog eens flink herrie lopen schoppen in mijn buik. Ik geloof dat ze ook even een suikerbom in haar lichaampje kreeg haha! Gelukkig kon ik daarna snel weer bloedprikken. Op naar de uitslag bij de volgende controle. Het zou Ioni en ik niet zijn als we na de test ergens taart gingen eten haha! En dat deden we…

We besloten toch een pretecho te nemen. Ik vind pretecho’s zo lelijk. Bij andere mensen vind ik het altijd op die van klei gemaakte aliens lijken maar we waren toch wel benieuwd hoe onze kleine eruit ziet. Samen met de twee oma’s gingen we dinsdagavond naar een specialist die dat deed en ik moet zeggen: je eigen kind is toch wel erg leuk. Heel eerlijk, ik schrok soms wel van de beelden. Zo had hummeltje ineens een mega giga neus. Geen idee van wie ze die zou hebben maar dat bleek gewoon beweging te zijn van de 3D foto haha! Ze heeft gewoon een heel schattig klein neusjes. Uiteraard was ze weer heerlijk bewegelijk, wanneer niet.. Het was heel gaaf om te zien maar stiekem vind ik het nog steeds een beetje raar om te zien hahaa. Dit is gewoon een prototype, definitief ontwerp wordt verwacht in juli haha!

Week 28

Vorige week was ik 28 weken en met Pasen gingen we naar mijn oma en naar mijn vader toe. Even een lang weekend naar Frankrijk om weer op te laden en natuurlijk mijn buik te trotseren. Ik kreeg ontzettend lieve reacties van mijn familie en ze vonden dat ik er goed uit zag. Dat doet me wel goed! Ik ben volgens hun mooi zwanger. Ik draag haar ook best wel voor en hoog. Doordat ik zelf nog steeds niks ben aangekomen zie ik er niet enorm uit. Ik ben natuurlijk fors van mezelf en ik heb een buik maar ik vind het prima! Dinsdag hadden we een controle en met veel vertrouwen stapte ik daar binnen om vervolgens huilend weer naar buiten te stappen.

Ik werd weer gewogen, nog steeds niks aangekomen en mijn bloeddruk was perfect. Ik kreeg ook meteen de uitslag van de glucose test te horen en ook die was heel goed. Zowel mijn suiker als mijn ijzer gehalte was goed en ik hoefde me nergens zorgen om te maken. Het was een groeiecho en daarom mochten we weer de kleine zien. Helaas lag ze precies zoals ze niet moest liggen, met haar hoofd naar beneden en haar rug omhoog. Daardoor ontstaan er te veel schaduwen in de echo en konden ze haar buik, hoofd en benen niet goed opmeten. Ze verwachten niet dat ze te klein is maar er moet wel binnenkort opnieuw gemeten worden. Daarna begon ze ook mijn vruchtwater te meten. Geen idee wat het allemaal inhoudt maar schijnbaar moet je 25 (nog iets) hebben en ik had 30. Dat was te veel. Daarom moest ik meteen een afspraak maken in het ziekenhuis voor een extra controle.

Nu moet je dus niet op google gaan zoeken wat er dan mis kan zijn maar ja, ik doe dat dus wel haha. Hoe klein de kans ook is dat er daadwerkelijk iets aan de hand is, toch schrokken wij ervan. Mijn vriend en ik hadden wel even een moment van: oh shit, en nu? Ik ga uit van het positieve maar het is even frusterend. Je krijgt toch wel al een moeder gevoel en je wil het beste voor je (ongeboren) kind. Gelukkig kan ik a.s dinsdag vroeg terecht. Mijn vriend gaat mee en we krijgen daarna meteen een gesprek met de verloskundige. Ik vind het rete spannend, doodeng maar het komt vast goed. Het is vast een meetmoment. Fingers crossed.

Ik ben nu dus 29 weken en de tijd gaat ontzettend hard! Vandaag en morgen gaan we klussen zodat dat kinderkamer echt een keer af is. Of ja, mijn vriend gaat klussen. Ik help mee met wat ik kan en morgen ga ik naar Den Haag om te stemmen voor de franse verkiezingen. Dinsdag is gelukkig om de hoek en ik zal jullie volgende week updaten hierover. Ik ga proberen weer elke week te bloggen want de tijd tikt maar door en voor ik het weet  heb ik onze hummeltje in mijn armen! Maar eerst.. die babykamer afmaken haha! 

À bientôt!

Zélia 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Barbara april 22, 2017 at 6:07 PM

    Als het goed is doet de kraamhulp uit zichzelf al de was en stofzuigen. Ik moest ook wennen maar vond het heerlijk dat wanneer ik uit de douche kwam dat zij mijn bed had verschoond. Heerlijk!
    Veel succes in het ziekenhuis, komt vast goed!

  • Leave a Reply